lauantai 23. elokuuta 2014

Camilla Läckberg: Enkelintekijä

Edellinen lukemani kirja käsitteli saksalaisten vankileirejä. Yritin hakea luettavaksi jotakin toisenlaista, mutta enpä päässyt eroon natseista. Enkelintekijässä on mukana itse Hermann Göring ja natsien hengenheimolaisia nykyajassa.

Olen lukenut aikaisemmin vain yhden Camilla Läckbergin dekkarin, Merenneidon. Enkelintekijä on jo Läckbergin kahdeksas Fjällbackaan sijoitettu kirja, jonka päähenkilönä on kirjailija Erica Falck. Erica sekaantuu aina miehensä Patrik Hedströmin poliisitutkimuksiin. Tässä kirjassa perusteluna on, että rikokset liittyvät sukuun, josta Erica on valmistellut kirjaa ja siksi tehnyt runsaasti taustatyötä.

Enkelintekijässä on kaksi kertomusta. On nykyhetken tapahtumat, joiden juuret vievät Fjällbackan edustan saarella olevaan entiseen poikakouluun ja 1970-luvulle. Ja on sukutarina, joka alkaa vuonna 1908 ja etenee 1970-luvulle ja jolla on tietysti yhteys nykyaikaan. Rakenteesta johtuen henkilöitä on paljon ja lukijan pitää olla tarkkana, jotta pysyy selvillä heidän suhteistaan. Lopun paljastuksissa on jotain yllättävääkin.

Läckbergin dekkarit ovat valtavan suosittuja, muuallakin kuin Ruotsissa. Kaksi lukemaani ovat olleet hyviä, mutta eivät poikkeuksellisen hyviä. Lähes 500-sivuiseen Enkelintekijäänkin mahtuu jonkin verran myös aika löysää tekstiä.

Camilla Läckberg: Enkelintekijä
Gummerus 2013, 483 s.
Suomentanut Outi Menna
Ruotsinkielinen alkuteos Änglamakerskan 2011
Kannen suunnittelu Eevaliina Rusanen, kannen kuvat Getty Images/Eppe Wikström, Stockphoto

6 kommenttia:

  1. Lainasin tämän Enkelintekijän hiljattain kirjastosta, mutta nyt dekkarisaldoni on täynnä ja en aio sitä vielä lukea. Myöhemmin, kun pitää tietää Erican ja Patrikin kuulumiset! Pitäisi tehdäkin yksi dekkaripostaus, kun kesällä viihdyin yhden vanhan ja tutun ruotsalaisdekkaristin seurassa tosi hyvin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt minua jäi mietityttämään, kukahan on mainitsemasi dekkaristi!

      Poista
  2. Luen aika vähän dekkareita, mutta tämän lukaisin. Ensimmäinen ja viimeinen Läckbergini. Ei se huono ollut, muttei niin hyväkään, että kiinnostaisi yhtään enempää. Lisäksi infodumpit väsyttivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos luet vain vähän dekkareita, niin parempia dekkaristeja kuin Läckberg löytyy kyllä.

      Poista
  3. Luin tämän viime syksynä ja olen kanssasi aika samoilla linjoilla. Kirjassa on paljon hyvääkin, juonenkäänteet ovat kekseliäitä ja tarinaa kuljetetaan kiinnostavasti kahdessa aikatasossa. Mutta tarinassa olisi kyllä karsimisen varaakin, ja minusta Erica on niin ärsyttävä ja epäuskottava henkilöhahmo, että huh. Tämä taisi olla neljäs lukemani Läckbergin dekkari, ja luultavasti luen näitä vielä joskus lisääkin (siitäkin huolimatta, että päähenkilö ärsyttää). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjailija Erican sitominen rikostutkimuksiin on ollut todella epäuskottavaa niissä kahdessa Läckbergissä, jotka olen lukenut.

      Poista

Olisi mukava kuulla, mitä mieltä olet.